مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی با بیان این که ۲۵ تا ۳۰ درصد خسارت های جرحی و فوتی مربوط به موتورسواران است، گفت: حدود ۵ هزار کشته از ۱۶ هزار کشته سوانح رانندگی و بیش از ۱۰۰ هزار مجروح از ۳۲۰ هزار مجروح این حوادث را موتورسواران یا حوادث ایجاد شده توسط آنها تشکیل می دهد.
به گزارش خبرنگار صدای پول، علی جباری در نشستی خبری با اشاره به این که ۱۱ میلیون موتورسیکلت پلاک شده در کشور وجود دارد، افزود: بر اساس تازه ترین آمار، تنها یک میلیون دستگاه از این موتورسیکلت ها بیمه نامه شخص ثالث دارند و این یک خطر بالقوه است.
او اظهار کرد: در حالی که ۹۵ درصد خودروهای سواری بیمه نامه شخص ثالث دارند، بیش از ۹۰ درصد موتورسیکلت ها بدون داشتن بیمه نامه شخص ثالث تردد می کنند.
جباری افزود: طرح بخشش جرائم بیمه نامه شخص ثالث موتورسواران تعداد موتورسیکلت های دارای بیمه نامه را از ۳۳۰ هزار دستگاه به یک میلیون دستگاه رساند. از سوی دیگر قرار بر این شد که برای همه موتورسیکلت های صفرکیلومتر در بدو پلاک گذاری بیمه نامه شخص ثالث هم صادر شود.
مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی سیستمی شدن روند رسیدگی به پرونده های تصادف در این صندوق را عامل قطع شدن دست دلالان و واسطه دانست و گفت: تا پایان امسال دفاتر نمایندگی صندوق در همه استانهای کشور افتتاح می شود و این اقدام در تسریع روند رسیدگی به پرونده ها نقش مهمی خواهد داشت.
وی با اشاره به این که این صندوق روزانه ۴ میلیارد تومان و کل صنعت بیمه روزانه ۳۵ میلیارد تومان خسارت پرداخت می کند، اظهار کرد: متاسفانه در حالی که م توسط مرگ و میر در حوادث رانندگی جهان ۱۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است، این رقم در ایران ۲۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است.
به گفته او در کشور ما روزانه ۵۰ نفر در اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند و ۹۰۰ نفر نیز مجروح می شوند که این عدد بسیار زیاد است. از سوی دیگر ۶۰ درصد مجروحان و کشته شدگان بین ۱۵ تا ۴۵ سال سن دارند و ۷۰ درصد انها مرد هستند.
وی همچنین به پرداخت ۲۱ هزار میلیارد ریال خسارت توسط این صندوق در سه سال گذشته اشاره کرده و گفت: این در حالی است که خسارت پرداختی صندوق از بدو تاسیس تا سه سال پیش ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
او کاهش زمان رسیدگی به پرونده به ۵ روز، آزادی دست کم ۱۸ هزار زندانی و کاهش پرونده های مقصر فراری به ۳۰ درصد را از دیگر موفقیت های این صندوق اعلام و خاطرنشان کرد: در شش ماه نخست امسال ۳۱۰ میلیارد تومان خسارت توسط صندوق پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی از تخصیص ۲ درصد بودجه فرهنگ سازی این صندوق در سال جاری نیز خبر داد و اظهار کرد: مجمع صندوق بدون بند حسابرسی در گزارش نهایی برگزار شد و صدورتهای ملی به صورت کاملا شفاف به امضا رسید.
وی همچنین اعلام کرد که حدود ۹۰ درصد پرونده های شرکت بیمه توسعه تعیین تکلیف شده و نتیجه باقیمانده آنها نیز که حدود ۲۸۰ میلیارد تومان است پس از رفع مشکل، مشخص خواهد شد.