مدیرعامل گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (پترول) با اشاره به نقش و اثرگذاری شرکتهای دانش بنیان در پیش برد پروژههای هلدینگ خلیج فارس، گفت: در حال حاضر ۵۰۰ مجموعه دانش بنیان با هلدینگ قرارداد دارند.
به گزارش صدای پول از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، رشید قانعی، در چهارمین روز از هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با حضور در استودیو «به قله نزدیکیم» شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تاکید بر اینکه صنعت دانش بنیان زمینه جهش در صنعت پتروشیمی را فراهم میکند، افزود: موادخامی که در اختیار ما قرار دارد، کشورهای دیگر هم دسترسی دارند اما آنچه ما و آنها را از هم متفاوت میکند دانش فنی تولید محصولات متنوع است. پلیمرها مصارف زیادی در زندگی ما دارند و استفاده از صنعت دانش بنیان این نقش و اثرگذاری را بیشتر میکند.
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه هنوز در بسیاری از بخشهای کشور و صنایع زیرساختهای لازم برای حضور و بهره بردن از مزایای دانش بنیانها وجود ندارد، تصریح کرد: در موارد زیادی شاهد بودهایم که مجموعههای دانش بنیان فعال هستند و محصولی را در پایلوت آماده میکنند که موفق است اما شرایط برای تجاریسازی و تولید انبوه وجود ندارد. به عنوان نمونه ما در حال حاضر امکان تولید چادر مشکی یا لاستیک را با گریدی خاص داریم اما زیرساخت تجاری و اجرایی این بازار وجود ندارد.
دستیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در امور دانش بنیانها با اعلام اینکه در حال حاضر ۵۰۰ شرکت دانش بنیان به شکل اختصاصی با هلدینگ خلیج فارس همکاری دارند، گفت: ارزش قراردادهای ما با دانش بنیانها ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.
قانعی با تاکید بر اینکه در نتیجه همکاری با دانش بنیانها در سالهای اخیر گریدهای تولیدی محصولات پتروشیمی متنوع شده است و صنایع تکمیلی پایین دستی امکان تولید محصولات با کیفیت بیشتری را دارند، تصریح کرد: چنانچه ما گریدهای جدیدی از محصولات را به تولید کنندگان صنایع پایین دستی ارائه کنیم کیفیت و نوع محصولی که آنها تهیه میکنند هم متفاوت خواهد بود. نمونه آن را هم میتوان در لوازم مصرفی که طی سالهای اخیر در زندگی روزمره داریم، دید. قبلا چند مدل محدود از ظروف یکبار مصرف را در آشپزخانهها میدیدیم اما امروز تنها در یک مدل بشقاب و ظروف پذیرایی دنیایی از مدلها و طرحها و کیفیتها را شاهد هستیم که پشت سر آنها شرکتهای مختلفی رقابت دارند.
وی با تاکید بر اینکه محدودیتهای زیادی برای تولید و عرضه و صادرات محصولات وجود دارد، افزود: آنقدری که قوانین و امور بروکراتیک دست و پای تولید و صادرکنندگان را میبندد، نبود پول یا امکانات آزاردهنده نیست. چنانچه موانع موجود برای صادرات برداشته و یا کمتر شود شاهد خواهیم بود که بخش زیادی از بازار منطقه که امروز دردست ترکیه است، توسط تولید کنندگان ایرانی جذب خواهد شد.
مدیرعامل پترول تاکید کرد که در کشور مشکل پول و دانش فنی نداریم و مسئله اصلی «موانع اجرایی و حقوقی» است.
قانعی در ادامه پروژههای این شرکت را معرفی کرد و گفت: شش طرح پتروشیمی صدف (تولید لاستیک سبز)، ارغوان گستر ایلام، کریستال ملامین آرمند لردگان، پلی آلومینیوم کلراید ارومیه، پتروپرک پویا ماهشهر و متیل آمید سنقر در دستور کار قرار دارند که تعدادی از آنها در سال جاری در آستانه بهرهبرداری قرار دارند. این پروژهها که با همکاری دانش بنیانها اجرا میشود همگی در تکمیل زنجیره ارزش و پایین دست صنعت پتروشیمی محسوب میشوند. ضمن اینکه با افتتاح واحد متیل آمید سنقر، صنعت دارویی کشور جهشی قابل توجه خواهد داشت و بازار و اشتغال قابل توجهی در ارتباط با محصول این مجتمع ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به آینده دار بودن صنعت پلیمر در دنیا و منطقه خاطر نشان کرد: امروز در خودروهای روز دنیا قطعهای فلزی نمیبینید و تقریبا همه بخشها حتی در داخل موتور از جنس از انواع پلیمر است و به همین دلیل باید زنجیر ارزش پلیمر را به دست بیاوریم.