صدای پول:حوزه ارزی و بین الملل بانک ملی ایران طی ۱۰۰ روز گذشته اقدامات مهمی مانند مشارکت در سه قرارداد تأمین مالی خارجی (فاینانس) با حجم ۹/۵ میلیارد یورو، اتصال شعبه پاریس به سیستم های پرداخت یکپارچه (SEPA) و سیستم پرداخت آنی (TARGET2) و نیز توسعه روابط کارگزاری در آمریکای جنوبی را شاهد بود.
به گزارش صدای پول به نقل ازروابط عمومی بانک ملی ایران، در دوره مورد اشاره با هدف تسهیل امور زائران و گسترش عملیات بین المللی، شعبه نجف بانک ملی ایران به صورت آزمایشی افتتاح شد. همچنین فعالیت شعبه هنگ کنگ (Melli Bank PLC) از تاریخ ۲۴ شهریورماه آغاز شد.
امضای قرارداد خط اعتبارى ٣۵ میلیارد دلارى ایران با بانک هاى چین که بانک ملی ایران نیز در آن مشارکت داشت، در دوره ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت دوازدهم رخ داده است.
امضای قرارداد فاینانس بانک ملی ایران با اگزیم بانک کره جنوبی که بر اساس آن پروژههای مختلف اقتصادی کشور می توانند تسهیلات ارزی بلند مدت دریافت کنند و نیز امضای دو قرارداد مهم تأمین مالی بانک با بانک های اروپایی «اوبر» اتریش و «دانسکه» دانمارک در مجموع با حجم ۹/۵ میلیارد یورو نیز در این دوره اتفاق افتاد.
تبادل ۱۲ هزار و ۶۲۷ فقره پیام سوییفتی، تبادل کلید رمز سوییفتی (RMA) دو طرفه با ۱۴ بانک و اتصال شعبه پاریس به سیستم های پرداخت یکپارچه (SEPA) و سیستم پرداخت آنی (TARGET2)از دیگر اقدامات بانک ملی ایران در این مدت است.
در ۱۰۰ روز گذشته، اهتمام حداکثری به منظور افزایش سهم درآمدهای بانک از محل صدور ضمانتنامه های ارزی مورد نیاز تجار و بازرگانان ایرانی و به تبع آن افزایش چشمگیر شاخص صدور ضمانتنامه ارزی در حوزه واردات و صادرات و کسب درآمدهای غیرمشاع بانک از محل وصول کارمزد ضمانتنامه های ارزی در مقایسه با مدت مشابه ادوار پیشین در بانک ملی ایران مورد توجه بوده است.
از سوی دیگر و در حوزه گسترش روابط کارگزاری بیش از ۳۶ جلسه با بانک های کشورهای مختلف برگزار و در این مدت با هشت بانک خارجی روابط کارگزاری برقرار شده است. بانک ملی ایران اولین بانکی است که موفق شد مسیر نقل و انتقالات وجوه را با قاره آمریکای جنوبی توسط کشور برزیل فراهم کند.
در نتیجه گسترش فعالیت ها و حضور موثرتر در بازارهای ارزی، حجم مبادلات در این حوزه فقط در دوره زمانی مورد نظر بالغ بر سه میلیارد دلار شده و حجم خرید ارز بانک ملی ایران در اتاق مبادلات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مرز یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار عبور کرده است. از این محل در مجموع بیش از دو هزار میلیارد ریال سود برای بانک ملی ایران حاصل شده است.