اختصاصی/
سهم وزمین از جنبه های مختلفی به کهنه کارهای بازار سرمایه چشمک می زند و آینده خوبی برای تحولات آن پیش بینی می شود.بررسی وضعیت خریداران و فروشندگان در این سهام نشان می دهد که با وجود ریزش قیمت اما سهامداران بلند مدتی با خیال راحت در این سهم جا خوش کرده اند و منتظر تحولات آتی بازار هستند.
به گزارش خبرنگار صدای پول،همه فعالان با تجربه بازار که سرد و گرم تحولات و ریزش و صعودهای شاخص کل در طول چند دهه را چشیده اند می دانند که سود سبد،در بلند مدت نهفته است نه آنچه از تحولات روزانه در پورتفو می نشیند،برای همین هم شکارچی ها سهام صبورانه در کمین سهم هایی می نشینند که با وضعیت مناسب بنیادی در نمودار هفتگی(که تحولات بلند مدت سهم را به خوبی نمایش می دهد)،به پایین ترین میزان ریزش خود روی خطوط فیبوانچی رسیده باشد.
سهم بانک ایران زمین با این مشخصه در تایم فریم هفتگی روی نقطه دلچسبی نشسته است.نگاهی به نمودار این سهم نشان می دهد که همزمان با ریزش شاخص کل از شهریور سال ۱۳۹۹،این سهم ریزش را در نمودار هفتگی تجربه کرده است و در یک الگوی پنج بخش نزولی،روی خطوط فیبوانچی آخرین ایستگاه های توقف را نشان می دهد.
نکته جالب اینکه نموار حجم در تایم فریم هفتگی،یک واگرایی واضح را نشان می دهد و مبین آن است که با وجود کاهش قیمت،سهامداران کمتری تمایل به خروج داشته و خریداران تازه ای به این سهم پیوسته اند.ضمن اینکه واگرای در این اندیکاتور به دلیل نشان دادن رفتارهای حجم،جزو معتبرترین واگرایی ها است.
از سوی دیگر در صورت های مالی و وضعیت های دوره ای «وزمین» اگر چه شاهد زیان هستیم اما یک نکته مهم در این میان دیده می شود.
مثلا اگر آخرین سال رونق بازار سهام یعنی سال ۱۳۹۸ را در نظر بگیریم،در ابتدای این سال دارایی های این بانک ۱۸۵۰۰ میلیارد تومان و در پایان این سال ۲۲۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.نکته جالب اینکه در سال اول ریزش نمودار قیمت «وزمین» میزان دارایی های آن ۲۵ هزار میلیارد تومان بوده است.این موضوع برای ما به وضوح بیان می کند که چرا علی رغم جو بشدت منفی در وضعیت بازار و ریزش پر سرعت نمودار قیمت،اندیکاتور حجم بدون اضطراب در شرایط مناسبی برخوردار بوده و واکنش هیجانی نسبت به این ریزش ها نشان نداده است.گزارشگر؛ نسیبه نجفی