تاریخ : پنجشنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 12 September , 2024

ویژه خبری

تجلیل از بانک پارسیان به‌عنوان بانک پیشرو در استقرار نظارت و تطبیق شرعی اجرای پروژه‌های جهادی محرومیت‌زدایی در روستاهای کرمان با حمایت همراه اول آغاز ثبت‌نام یازدهمین دوره کارآموزی همراه اول ایده جدید وام قرض‌الحسنه اموال (منقول و غیر منقول) برای جهش تولید آسیاتک موفق به کسب رتبه در سه بخش از جشنواره فاوا شد توزیع گسترده ۵۰ تن گوشت گرم گوساله تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه امضاء تفاهم نامه همکاری بین شرکت نفت سپاهان و پالایشگاه آبادان حمایت بانک صادرات ایران از اکران ۴ فیلم کوتاه رشد ۱.۴۲ همتی تسهیلات اعطایی در بانک دی شرکت بیمه دی مسیر رشد خود را ادامه خواهد داد مراسم تکریم و‌ معارفه رییس منطقه خراسان شمالی صندوق قرض الحسنه شاهد آیین رونمایی از پوستر مسابقات کبدی ساحلی قهرمانی جهان در منطقه آزاد انزلی انقلاب سبز گلستان؛ زهکشی ۵۰ هزار هکتار در سایه تحریم‌ها برگزاری مسابقات مقدماتی والیبال آقایان و تیراندازی بانوان در اولین المپیاد ورزشی کارکنان پست بانک ایران در تهران فولاد سنگان؛ پیشگام در توسعه شایستگی مدیران هشتمین جلسه کمیته راهبری شرکت فولاد خوزستان برگزار شد

1

پذیره نویسی صندوق با درآمد ثابت “تکیمیا” در هفته آینده/ راه اندازی صندوق ۳ هزار تنی کاتد/ صندوق بخشی “تکمیا” به بازار می آید

  • کد خبر : 101547
  • 22 مرداد 1402 - 13:37
پذیره نویسی صندوق با درآمد ثابت “تکیمیا” در هفته آینده/ راه اندازی صندوق ۳ هزار تنی کاتد/ صندوق بخشی “تکمیا” به بازار می آید

اختصاصی/ صدای پول مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا گفت: در تامین سرمایه کیمیا اولین مجوز را برای صندوق فیکسینگهام را دریافت کردیم که در هفته آینده پذیره نویسی آن شروع می شود. صندوقی که نگاه حرفه ای و تخصصی به حوزه سرمایه گذاری دارد. به گزارش  خبرنگار  صدای پول ، مهرداد فرح آبادی، مدیرعامل شرکت […]

اختصاصی/ صدای پول

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا گفت: در تامین سرمایه کیمیا اولین مجوز را برای صندوق فیکسینگهام را دریافت کردیم که در هفته آینده پذیره نویسی آن شروع می شود. صندوقی که نگاه حرفه ای و تخصصی به حوزه سرمایه گذاری دارد.

به گزارش  خبرنگار  صدای پول ، مهرداد فرح آبادی، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا در نشست خبری در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: یکی از نیازهای اصلی بازار سرمایه موضوع شفافیت و اطلاع رسانی به موقع است. بی شک اصحاب رسانه در این حوزه نقش بی بدیلی را می توانند ایفا کنند.  

وی افزود: یکی از ارکان مهم در بازارهای ایمیج مارکت وجود رسانه های تخصصی در بازار سرمایه است که به نظام های بازار سرمایه کمک می کند. هرچه این شفافیت بیشتر باشد و اصحاب رسانه نقش پررنگ تری در این نظام داشته باشند، نظام پاسخگویی توسط مدیران و مسئولان قوی تر خواهد شد و به رشد سرمایه گذاری، تشکیل سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه کمک می کند. شاید اگر سال ۹۹ رسانه ها فعال تر بودند و آگاهی بخشی بهتر انجام می شد، اتفاق به آن شدت رخ نمی داد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا ادامه داد: تامین سرمایه کیمیا به عنوان دوازدهمین شرکت تامین سرمایه با سرمایه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد تا نقطه عطفی در تامین مالی معادن و صنایع معدنی کشور باشد که به عنوان یک نهاد مالی در این حوزه حائز اهمیت است. 

فرح آبادی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که این روزها در بازار سرمایه وجود دارد، بحث ریسک های بازار است. مواردی مثل نوسانات نرخ ارز، اخبار و… همچنین، قیمت گذاری دستوری را که مدت های زیادی بنگاه های اقتصادی را درگیر خود کرده و مشکلات خاص خود را داشته است. در کنار این موارد، چشم اندازهای بازارسرمایه چشم اندازهای مثبتی است. از نظر بنیادی، شرکت های خوبی در بازار سرمایه داریم. شرکت ها وضعیت خوبی دارند و علیرغم تحریم های ظالمانه و نوسانات نرخ ارز، روند کماکان صعودی است. 

وی بیان کرد: همانطور که می دانید ایران از نظر ذخایر نفت و گاز یکی از اولین های دنیا محسوب می شود. نفت و گاز ایران در دنیا در رتبه اول است. از نظر ذخایر معدنی و زیرزمینی در دنیا جایگاه خوبی داریم. کشور ایران کشور جوانی است. در واقع هماهنگی بین منابع انسانی و طبیعی می تواند کمک کند که بنگاه های اقتصادی به رشد و شکوفایی برسند.

فرح آبادی افزود: در سه سال گذشته رشد نقدینگی کنترل شده است. رشد نقدینگی در ۴ماه نخست سال جاری به ۲۷ درصد کاهش پیدا کرده است. اگر از نظر دوره های چهار ماهه مقایسه کنیم، در دوره ۴ ماهه سال ۱۴۰۱، ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ نسبت به پایان سال نرخ رشد نقدینگی از ۹٫۹ در سال ۹۹ به ۶ درصد در سال جاری تقلیل پیدا کرده که این موضوع به دلیل سیاست های انقباضی است که بانک مرکزی در پیش گرفته است. 

مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا عنوان کرد: از نظر شاخص هایی مثل دیپلماسسی های فعال منطقه ای، تبادلات خوبی انجام می شود. در مجموع اتفاقات مثبت رخ می دهد. راهی باقی نمانده جز اینکه بازار سرمایه را حمایت کنیم و از این راه برای بنگاه های بزرگ تامین مالی انجام دهیم.

وی توضیح داد: یکی از رسالت های اصلی بازار سرمایه تامین مالی بلندمدت است. بانک ها ناتوان هستند و کفایت سرمایه لازم را برای اعطای وام را ندارند. ناترازی ها به وضوح مشخص است. حتی بانک های دولتی در سال های اخیر زیان انباشته زیادی دارند. لذا بانک ها از اعطای وام و تسهیلات حتی به بنگاه های کوچک ناتوان هستند. اما در بازار سرمایه تامین مالی سریع انجام می شود. ناترازی در سه سطح دارایی ها و بدهی ها، درآمدها و هزینه ها، منابع و مصارفی که در بانک ها وجود دارد، بانک ها را از رقابت با بازار سرمایه خارج می کند. اوراقی که در بازار منتشر شده بالغ بر ۶۵۰ همت است. در سه سال گذشته هر سال رقم بالای ۲۰۰همت در بازار انتشار اوراق داشتیم. در سال ۹۹، ۲۰۰ همت، سال ۱۴۰۰، ۲۵۰ همت، سال ۱۴۰۱، ۲۹۸ همت اوراق منتشر شده است. اگر چه که بخش عمده ای از این اوراق، اسناد خزانه هستند. دولت نیز برای فعالیت ها وپروژه های خود و نیز برای بنگاه های اقتصادی از این طریق تامین مالی انجام می دهد. 

فرح آبادی گفت: یکی از مواردی که به عنوان شاخص توسعه یافتگی در بازارهای سرمایه محسوب می شود وجود صندوق های سرمایه گذاری حرفه ای است. در دنیا سرمایه گذاری مستقیم روند کاهشی دارد. افراد برای خرید و فروش سهام مستقیما به نهادها، شرکت ها و ناشران مراجعه نمی کنند. زیرا دارای ریسک است اما ابزارها و نهادهایی برای سرمایه گذاری غیرمستقیم طراحی شده که به تشکیل سرمایه کمک می کند. از سال ۸۶ اولین صندوق سرمایه گذاری شروع به فعالیت کرد، بیش از یک دهه این صندوق ها فعال هستند و اعتماد سرمایه گذار را جلب می کنند. این صندوق ها مامن و محلی برای تشکیل و هدایت درست سرمایه هستند. ما در تامین سرمایه کیمیا اولین مجوز را برای صندوق فیکسینگهام را دریافت کردیم که در هفته آینده پذیره نویسی آن شروع می شود. صندوقی که نگاه حرفه ای و تخصصی به حوزه سرمایه گذاری دارد. اوراقی که منتشر می کند را در قالب سرمایه گذاری در حوزه صنایع معادن و معدنی خواهد بود.

وی عنوان کرد: شرکت ملی مس ایران دارای ۱۶میلیارد یورو پروژه است. طبق هدف گذاری صورت گرفته، حدود ۹ میلیارد یورو از بانک و بازار سرمایه تامین مالی می شود. انتشار اوراق پروژها به خصوص پروژه تبریز را که از حاشیه سود بالایی برخوردار است در دستور کار خود دارد. بخشی از منابع این صندوق صرف سرمایه گذاری در اوراقی خواهد شد که  تامین مالی حوزه مسکن، ماشین آلات و حوزه های معدنی را شامل می شود. متاسفانه در چندسال گذشته نرخ رشد تشکیل خالص سرمایه در کشور روند خوبی نداشته است. به عنوان مثال متوسط نرخ رشد تشکیل سرمایه در حوزه معدن و صنایع معدنی در ۱۰ سال گذشته زیر ۲۴ درصد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۰، منفی ۷ درصد بوده است. اوایل دهه ۹۰، در بخش معادن و صنایع معدنی بیش از ۷۰ درصد نرخ رشد تشکیل سرمایه داشتیم. این روند در سال ۱۴۰۰ منفی ۷ درصد بوده است. طبیعتا باید بخش معدن نیز تجهیز شود. ماشین آلات و تجهیزات لازم خریداری شوند تا بخش معدن نیز حداقل از نظر مس که کالای غیرقابل تحریم است و به دلیل استفاده گسترده در خودروهای الکترونیکی، خودروهای خودران، اتوبوس های خودران تجهیز شود. 

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا ادامه داد: رسالت اصلی تامین سرمایه کیمیا کمک به تشکیل سرمایه در صنایع معدنی خصوصا بخش تولید کاتد مس است. با انتشار اوراق به تجهیز منابع شرکت ملی مس کمک می کند. تامین سرمایه کیمیا با همین رسالت پا به عرضه بازار سرمایه گذاشته است. سال گذشته موافقت اصولی صندوق پروژه ۵۸۰میلیون دلاری را از سازمان بورس جهت تولید ۴۴۰ هزار تن کاتد در منطقه سونگون آذربایجان دریافت کرده و کارهای آن خوب پیش می رود. انتشار اوراق سلف موازی استاندارد و راه اندازی صندوق ۳ هزار تنی کاتد از اهداف اصلی ما در سال جاری است. انتشار مبالغ متناوب اوراق صکوک اسلامی برای تامین مالی بخش مس در دستور کار است.

وی توضیح داد: ابتکار عملی که در تامین سرمایه وجود دارد این است که خیلی سریع در حوزه های مختلف ورود می کند. علاوه بر ابزارهای سنتی که وجود دارد بنا داریم صندوق بخشی را با تمرکز بر حوزه معادن و صنایع معدنی به بازار معرفی کنیم. صندوق های کالایی را نیز انجام در دست اقدام داریم. همانطور که می دانید، حجم زیادی از محصولات شرکت ها در معرض نور خورشید، سرما و گرما قرار می گیرند. به این دلیل شرکت ممکن است دچار مشکل سرمایه در گردش شود. صندوق های کالایی این مشکل را حل می کنند. گواهی سپرده مشکل مالیاتی پیدا کرده و با اصلاح قانون نیز این مشکل حل نمی شود. تلاش می کنیم که این قانون را اصلاح کنیم تا امکان فعال سازی گواهی های کالایی در بورس و حضور جدی در این حوزه را داشته باشیم. از پروژه  ۱۶میلیارد یورویی شرکت ملی مس حدود ۷میلیارد یورو باید در سال آینده تامین مالی شود. طبیعتا نگاه ویژه ای به شرکت های تامین سرمایه ای به عنوان بازوی اصلی تامین مالی دارد. هدف ما این است که با طراحی ابزارهای جدید به تامین مالی نهادها کمک کنیم.

گزارشگر؛ نسیبه نجفی

لینک کوتاه : https://sedayepool.ir/?p=101547

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها