اختصاصی/
به گزارش خبرنگار صدای پول، مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر و صنعت پایه نقش محوری در شاخص اقتصادی و توسعه اقتصادی کشور دارد. توسعه اقتصادی برقرار نمی شود مگر با تغییرات بنیادی در ساختارهای اقتصادی.
یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: در بحث توسعه اقتصادی اثبات شده که ارتباط مستقیم بین تولید فولاد و تولید ناخالص داخلی وجود دارد. شرکت های توسعه یافته محوریت تولید فولاد را حفظ کردند و کشورهای در حال توسعه با سرعت در صنعت فولاد رشد کردند که این موضوع موجب شد که به کشورهای توسعه یافته نزدیک شوند. چین اولین و هند دومین بازیگران اول فولاد هستند.وی افزود: امروز صنعت فولاد کشور ۱۷ درصد بخش صنعت را در اختیار دارد. شرکت فولاد مبارکه ۵ تا ۶ درصد صنعت فولاد را به خود اختصاص داده است.
طیب نیا ادامه داد: صادرات بخش مهمی در ساختارهای اقتصادی و ۴ درصد ارزآوری کشور را به خود اختصاص داده است. کشورهای دیگر مثل برزیل، کره جنوبی، ترکیه و… مثل ایران جزو ۱۰ کشور برتر فولاد هستند. سال گذشته حدود ۱۰٫۵ میلیون تن فولاد را صادر کردیم. برنامه ریزی این صنعت در چشم انداز ۱۴۰۴ حددو ۲۰ میلیون تن صادرات است که اگر زیرساخت ها در این بازه زمانی فراهم شود ما می توانیم به این میزان دست پیدا کنیم. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه همچنین بیان کرد: موضوع دیگر که مهم به نظر می آید، اشتغالزایی است. زنجیره فولاد اشتغالزایی بسیار بالایی را دارد. قریب به ۲ میلیون نفر مستقیم و غیرمستقیم در این زنجیره مشغول به کار هستند و درآمد کسب می کنند. در فولاد مبارکه ۳۵۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است. وی افزود: موضوع بعدی که بااهمیت است بحث توزیع ثروت بین اقشار مختلف جامعه است. توزیع ثروت متفاوت از توزیع درآمد است. در قالب اشتغالزایی ما توزیع درآمد می کنیم. اکنون بحث ما توزیع ثروت است. اصلی ترین بازیگران در بازار سرمایه مجموعه های فولادی هستند. فولاد مبارکه به عنوان بزرگ ترین صنعت کشور سال گذشته بالاترین توزیع سود را در بین سهامداران داشته است. سهامداران ۷۰میلیون نفر مردم کشور هستند. از ۴۹میلیون نفر سهامدار عدالت تا سهامداران حقیقی ذینفعان این توزیع سود هستند. این نشان می دهد در تحولات بنیادی و توزیع عادلانه ثروت این مدل می تواند نقش آفرینی کند. طیب نیا عنوان کرد: موضوع دیگر بحث توسعه اقتصادی به واسطه توسعه زیرساخت هاست. توسعه اقتصادی بدون توسعه زیرساخت ها مفهومی ندارد. صنایع بزرگ پیشتاز توسعه زیرساخت ها هستند. مجموعه های فولادی در حوزه نیروگاهی، جاده سازی و حمل و نقل، انرژی کارهای اساسی را انجام می دهند. فولاد مبارکه سال گذشته دو نیروگاه احداث کرد و ماه آینده بهره برداری این نیروگاه را خواهیم داشت. نقش این شرکت ها و نقش صنعت فولاد در توسعه پایدار نقش بی بدیل است. انرژی های تجدیدپذیر و نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی که فولاد مبارکه در دست احداث دارد تحولات بنیادینی است که به واسطه این صنعت و نقش آن در توسعه اقتصادی دارد اتفاق می افتد
.مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر و صنعت پایه نقش محوری در شاخص اقتصادی و توسعه اقتصادی کشور دارد. توسعه اقتصادی برقرار نمی شود مگر با تغییرات بنیادی در ساختارهای اقتصادی، مگر با تحولات اساسی در ساختار تولید ناخالص. این را کجا باید پیدا کرد. گرچه اتفاقات قابل قبولی رخ داده است. الان ۵٫۵ درصد جی بی تی را صنعت فولاد تشکیل داده است. تحولات اساسی در ساختار اقتصادی لازم است. تحول ساختاری در حوزه سیاست های اقتصادی، بحثی است که به سمت توسعه مشاغل نوآورانه برویم. همین کاری که الان صنایع فولاد انجام دادند. اگر شرکت هایی مثل فولاد مبارکه سودآور هستند بعضی ها می گویند رانت. ما برق و انرژی را بالاتر از نرخ جهانی دریافت می کنیم. برق را به طور کامل خودمان تولید می کنیم. به شبکه هم برق خواهیم داد. در حوزه حمل و نقل سرمایه گذاری می کنیم. چند برابر شاخص های بین المللی نیروی انسانی داریم. فولاد مبارکه در توسعه ها و ساختار اصلی نیروی جدید مشغول به کار کرده است. ما باید ساختارهای اقتصادی را متحول کنیم. اگر امروز می بینیم در حوزه آب ۹۰ درصد آب کشور دارد در بخش کشاورزی مصرف می شود و ۲ درصد در بخش صنعت؛ در این حوزه نیاز به تحول بنیادین هستیم. یا باید نقش کشاورزی و صنعت کشاورری در جی دی پی افزایش پیدا کند یا سهمش در مصرف آب. اگر در حوزه برق ۳۳ درصد مصارف خانگی است و ۶ برابر میانگین بنیادی انرژی به ازای هر نفر مصرف می کنیم ما در این بخش نیازمند تحول بنیادین هستیم. در حوزه گاز نیز یه همین صورت. اگر یک سوم مصارف ما مصارف خانگی است، در این بخش نیز نیازمند تحول بنیادی هستیم.بعضی از جهت گیری ها و سیاستگذاری ها چه در حوزه مجلس و دولت می بینیم به جای اینکه نقاط ضعف را هدف بگیرند، نقاط قوت ما را هدف بگیرد. من به یاد آن دهقان و مرغی که تخم طلا می گذاشت افتادم. دهقانی مرغی داشت که تخم طلا می گذاشت. گفت که اگر من صبر کنم که این مرغ هر روز تخم طلا بگذارد به جای این کار شکم این مرغ را پاره کنم و تخم های طلا را یکجا دربیاورم و بفروشم. این کار را کرد که نه دیگر مرغ داشت و نه تخم طلا.صنعت فولاد صنعت موفق و از مزایای کشور ماست. اگر در حوزه سیاست های ارزی و در سیاست های قیمت گذاری؛ در حوزه نهاده ها داریم کاری انجام می دهیم که این صنعت از مزیت خارج شود، مسیر را اشتباه می رویم.