برگزاری شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی بدون شک شروع بسیار بدی برای دولت چهاردهم در بازار سرمایه بود؛شروعی که در آن عبده تبریزی به عنوان ابرچهره مورد اعتماد مسعود پزشکیان در بازار سرمایه،سنگ بنایی زشت و غیر قابل دفاع را در تعامل با سهامداران بنا نهاد و موجب سوءتفاهم میان آنها و دولتی که در آغاز کار خود قرار دارد، شد.
به گزارش خبرنگار صدای پول،شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی در حالی در نمایشگاه بین المللی و در دمای بیش از ۴۰ درجه پایتخت آغاز به کار کرد که مهم ترین بازیگران این صنعت یعنی بانک،بیمه و بورس غائبان بزرگ آن بودند.
این نمایشگاه بر خلاف دوره های پیشین آن که با حضور فعال این ارکان رو به رو بود،در این دوره بدون حضور ارکان اصلی این صنعت، تنها شاهد حضور برخی از چهره ها و مسئولان بود که پر واضح است در خلاء حضور بخش های بانک،بیمه و بورس،حضور آنها هیچ دستاورد مثبتی برای این نمایشگاه در پی نخواهد داشت.
اما از همه عجیب تر حضور حسین عبده تبریزی در این دور از نمایشگاه صنعت مالی بود که نمایش بدی از تعامل مدیران اقتصادی دولت چهاردهم با بازارسرمایه را به نمایش گذاشت.
حضور وی در این دوره از نمایشگاه از آن رو اهمیت داشت که با توجه به کشاکش های انتخاباتی دولت چهاردهم،مسعود پزشکیان در مناظرات تلویزیونی از عبده تبریزی به عنوان کارشناس و مدیر مورد اعتماد خود در بازار سرمایه نام برد و نظرات خود را نزدیک به نظرات وی دانست.
اما آنچه امروز در این نمایشگاه و در آغاز به کار دولت چهاردهم میان سهامداران و عبده تبریزی رخ داد،نمایش پرده ای از روابط مدیران بورسی با سهامداران بود که تا کنون در بازارسرمایه کشور سابقه نداشته است.
عبده تبریزی که در پنل «نحوه حضور مدیران بازار سرمایه در تصمیم گیری های کلان اقتصادی»حضور یافته بود،در مواجهه با اعتراضات سهامداران دردمندی که سال های سال است با وضعیت آشفته بازار سهام،سرمایه های آن ها بی ارزش شده و دچار زیان های هنگفتی شده اند،با به کار بردن الفاظی زشت و دون شان مدیران و حتی شهروندان عادی،سهامداران را متهم به دروغگویی کرد.
اینکه تا چه اندازه مدعای سهامداران و پاسخ های عبده تبریزی بر حق است آن اندازه اهمیت ندارد که تاب آوری مدیران دولت چهاردهم در برابر مردم دردمند و آسیب دیده از شرایط اقتصادی اهمیت دارد.
دولت چهاردهم باید نسبت خود را با مدیرانی که توان مواجهه با مردم و رعایت ادب و احترام نسبت به آنها را ندارد مشخص کند.
عبده تبریزی که ریل گذار اصلی دولت چهاردهم در بازارسرمایه محسوب می شود، در نخستین مواجهه و حضور خود در میان سهامداران به عنوان مدیر دولت چهاردهم، بدون شک نمره منفی بزرگی دریافت کرده است و عملکرد او خواه ناخواه به پای دولت متبوعش ثبت خواهد شد.
این رخداد ناشایست ثابت کرد که رئیس جمهور در انتخاب مدیران خود در بازار سرمایه باید توان پاسخگویی آنها به سهامداران و تاب آوری آنها در مقابل انتقادها و اعتراض های آنها را لحاظ کند و نسبت به تصحیح اشتباه رخ داده،صمیمانه با سهامداران سخن بگوید.گزارشگر؛ نسیبه نجفی