به گزارش پایگاه خبری صدای پول،مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خبری روز جاری در جمع خبرنگاران، گفت: پروژه نهضت جهادی توسعه فیبر نوری به پیشرفت ۹۰درصدی رسیده است. این پیشرفت بدون دریافت حمایت مالی خارجی و تنها با اتکا به منابع داخلی شرکت مخابرات حاصل شده است.
وی افزود:از سال ۱۴۰۰ شرکت مخابرات هزینه ها را کاهش و درآمد را افزایش داده است. پس از خصوصی سازی نیز در سال ۱۴۰۱ نیز رکورد درآمد عملیاتی را با رشد ۴۴ درصدی محقق کردیم.
سلطانی در این باره ادامه داد: این رشد در سال گذشته، حدود ۳۷ درصد بود و شرکت مخابرات توانست خود را از زیان خارج کند.
این پیشرفت بدون دریافت هیچگونه حمایت مالی خارجی و تنها با اتکا به منابع داخلی شرکت مخابرات صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی مخابرات بیان کرد: صنعت مخابرات به توجه مسئولان و حمایت آنان نیاز دارد. امیدوار هستیم با سیاستگذاریها و مولدسازی محدودیتهای بودجهای را برداشته و بتوانیم فعالیت خود را توسعه دهیم.
سلطانی توضیح داد: در سال ۹۹، درآمد عملیاتی در بخش ثابت ۸۵۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ این میزان به ۲۲ همت رسید. با این وجود، در نقطه سر به سر هستی و به سوددهی نرسیدیم.
وی خاطرنشان کرد: مقررات تعیین شده برای شرکت ملی مخابرات مانع از رشد ما شد و به مدت ۱۰ سال این مساله تداوم داشت. در این مدت هزینههای ما رشد ۱۲.۵ برابری را ثبت کرد. در حالی که درآمدهای ما آنطور که باید افزایش نیافت. در این سال ها شرکت ملی مخابرات شرایط سختی را پشت سر گذاشت.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی مخابرات، این شرکت در بخش فیبر نوری ۳۵۰ هزار مشترک FTTH و ۱۸۰ هزار مشترک VDSL دارد.
وی درخصوص میزان فعالیت مدیران این شرکت گفت: میانگین عمر مدیرعاملان شرکت مخابرات تا زمانی که ما استقرار یابیم ۱۵ ماه بوده که این خود نقطه ضعفی برای شرکت محسوب می شود.
سلطانی ادامه داد: مخابرات بیش از ۵۰ همت در سال های ۱۴۰۰ تاکنون در بخش ثابت و سیار سرمایه گذاری کرده و برای تامین این سرمایه مولدسازی کرده است البته این کافی نیست اما این ۵۰ همت در حالی خرج شده که بخش زیادی از هزینههای ICT ارزی است و قطعات از خارج از کشور تامین می شود، برای تحول اساسی در حوزه ارتباطات به سالانه ۶۰ تا ۷۰ همت سرمایه گذاری نیاز دارد و برای این کار به حرکت جهشی نیاز داریم و حرکت جهشی نیاز به اعتبار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مخابرات درباره تلفن ثابت نیز گفت: در روستاهای کشور که جمعیت آنها قابل توجه است، تلفن ثابت برقرار است. اما مشکل به سرقت رفتن کابل ها همچنان پابرجاست. برای اینکه این مشکل برطف شود، تغییر از مس به فیبر نوری است. اما با وجود این؛ در مناطقی ما خط ثابت را روی موبایل متصل کردیم تا زمانی که فیبر نوری توسعه یابد، این مشکل رفع شود.