معاون صنایع عمومی وزارت صمت اعلام کرد: هفت هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند که بسیاری از آنها از ظرفیت های لازم برای گسترش تولیدات به صورت انبوه با سرمایه در گردش بالا برخوردار هستند.
به گزارش خبرنگار صدای پول،محمد مهدی برادران امروز در جمع اصحاب رسانه با بیان این مطلب تاکید کرد:با قرار گرفتن شرکت های دانش بنیان در مسیر صنعتی شدن و پیوستن به شهرک های صنعتی،تحول مهمی در این حوزه رقم می خورد.
وی افزود:یکی از راهبردهای وزارت صمت سوق دادن شرکت های بزرگ به استفاده از توانایی های شرکت های دانش بنیان است.در این راستا جلسهای با حضور مدیران عامل شرکتهای بزرگ و توانمند برگزار شد تا از ظرفیتهای آنها برای فناوری و نوآوری استفاده شود.
برادران با بیان اینکه در ساختار جدید موضوع دانشبنیان شدن در دستور کار دفاتر تخصصی و ادارات کل وزارت صنعت، معدن و تجارت، قرارگرفته است، ادامه داد: گروه علم و فناوری در هر اداره کل، موضوعات دانشبنیان را بهصورت عملیاتی دنبال میکند.
احیای دو هزار و ۶۷ واحد راکد
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به احیای دو هزار و ۶۷ واحد راکد در سال گذشته، گفت: هزار و ۳۲۰ واحد از این واحدهای راکد با مجموع ۲۴ هزار نفر اشتغال در دولت سیزدهم احیاء شده است.
محمدمهدی برادران افزود: حدود ۲۱۵ چالش و مشکل عمده مربوط به واحدهای صنعتی در ۲۰ عنوان جمعبندی شده و عمده مسائل در حوزههای بانکی، مالیات، مواد اولیه، گمرکی و امور مربوط به تأمین اجتماعی بوده است.
وی با بیان اینکه تعداد واحدهای صنعتی در سطح کشور بیش از ۷۳ هزار واحد است، ادامه داد: ۱۲ هزار واحد از این واحدها راکد هستند، همچنین ۴۹۹ واحد توسط نظام بانکی تملک شدهاند که غیرفعال هستند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت سرمایه در گردش را دغدغه اصلی واحدهای تولیدی دانست و تصریح کرد: در این زمینه طرح تأمین مالی زنجیرهای با هماهنگی و همکاری نظام بانکی در دستور کار است.
برخی فرآیندهای بانکی، ضد تولید هستند
برادران با یادآوری اینکه برخی فرآیندهای بانکی در سالهای گذشته ضد تولید عمل کرده و بسیاری از واحدها را به تعطیلی یا کاهش تولید کشاندهاند؛ ادامه داد: با تغییرات مدیریتی در نظام بانکی شاهد اصلاح روندها و فعالیتهای گذشته هستی، در همین زمینه طرح تأمین مالی زنجیرهای با همکاری خوب میان وزارت صمت، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و بانکهای عامل برای اصلاح فرآیندها در حال انجام است.
وی همچنین با اعلام روند رو به رشد تولید در ماههای اخیر، تصریح کرد: آمارها نشان میدهد که افزایش رقابتپذیری، افزایش کیفیت و رشد کمی در حوزههای مختلف تولید ایجادشده و برآورد ما این است که این روند امسال تداوم داشته باشد و به سمت تولید انبوه، ارتقاء کیفیت و رقابتپذیری در بازارهای جهانی برویم.
دفاع معاون وزارت صمت از افزایش حقوق کارگران
معاون صنایع عمومی وزارت صمت در خصوص افزایش دستمزد نیروی کار نیز بیان کرد: اگرچه این افزایش، هزینه تولید را بیشتر میکند، اما باعث وفاداری بیشتر کارگران و افزایش انگیزه آنها شده و راندمان و کیفیت تولید را بالابرده و باعث تحریک تقاضا خواهد شد که با این روند پیشبینی میشود در ماههای آینده رونق تولید و رشد اقتصادی داشته باشیم.
رشد ۷ درصدی تولیدات لوازم خانگی
معاون صنایع عمومی وزارت صمت در ادامه با اشاره به برخی دستاوردهای حوزه تولید لوازمخانگی نیز تصریح کرد: سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش از آن (۱۳۹۹) رشد بیش از ۷ درصدی در تولید لوازمخانگی داشتهایم و تولید لوازمخانگی از ۱۵ میلیون و ۴۰۳ هزار دستگاه به ۱۶ میلیون و ۴۸۹ هزار دستگاه رسید.
برادران در خصوص دیگر آمارهای تولید این حوزه، ادامه داد: تولید ماشین لباسشویی از یک میلیون و ۱۸۷ هزار دستگاه به یک میلیون و ۶۱۰ هزار دستگاه رسید و رشد ۳۶ درصدی داشته است. در تولید یخچال نیز رشد ۹ درصدی داشتهایم و از ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار دستگاه به ۲ میلیون و ۴۸۰ هزار دستگاه رسیدیم.
وی همچنین بیان کرد: در تولید تلویزیون از یک میلیون و ۳۶۲ هزار دستگاه به یک میلیون و ۴۸۸ هزار دستگاه و در تولید ماشین ظرفشویی از ۷۱ هزار دستگاه به ۱۲۵ هزار دستگاه رسیدیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت بابیان اینکه روند رو به رشد صنعت لوازمخانگی تداوم خواهد داشت، گفت: اکنون بهترین زمان برای خرید است، لوازمخانگی ساخت داخل کیفیت بالا و قیمت مناسب دارند و به دنبال تکمیل چرخه تولید به نفع اشتغال، تولید ملی و مردم هستیم؛ همچنین طرح ویژه برای کاهش مصرف انرژی محصولات لوازمخانگی داریم.
برادران از کاهش ارزبری لوازمخانگی خبر داد و افزود: کاهش ارزبری لوازمخانگی از ۱٫۵ میلیارد دلار به ۱٫۲میلیارد دلار از طریق افزایش عمق ساخت داخل محقق شده است.
وی با یادآوری اینکه لوازمخانگی باقیمت ابتدای دولت سیزدهم عرضه میشود، بیان کرد: این موضوع با تعاملی که با تولیدکنندگان داشتهایم برای رضایتمندی مشتری و بازگشت اعتماد به این صنف صورت گرفته است، همچنین کالاهایی که افزایش قیمت داشتهاند نیز داوطلبانه با حمایت تولیدکنندگان به همان قیمتهای قبلی بازگشت. البته یکی از راهکارهای ایجاد اطمینان برای مصرفکننده افزایش تولید است.
رونمایی از یک فرش دستباف همزمان با رویداد جام جهانی
وی در خصوص فعالیت مرکز ملی فرش ایران، تأکید کرد: این مرکز زیر نظر معاونت صنایع عمومی وزارت صمت به صورت فعالانه کار خود را دنبال میکند و ۱۷ اردیبهشتماه امسال از ۱۱۰ مشاهیر فرشدستباف تجلیل میشود و این مرکز همچنین ۲۶ و ۲۷ اردیبهشتماه در تهران جشنواره تجلیل از دانش آموزان برتر فرش دستباف را خواهد داشت.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت در خصوص دیگر اقدامات انجامشده توسط مرکز ملی فرش ایران، بیان کرد: قرار است فرش دستبافتی که در تبریز بافته میشود و اکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت کاری دارد در ایام جام جهانی بهعنوان یکی از نمادهای ایران رونمایی شود؛ همچنین ۳۵ هزار فرصت شغلی زنجیره فرش دستباف پس از گذراندن شرایط سخت کرونا دوباره احیاشده است.
تحریم هم رفع شود،رویکرد ما حمایت از تولید داخلی باقی می ماند
برادران در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه مشی ما فرافکنی و عقبگرد نیست، گفت: اما باید توجه داشت که با تغییر دولتها، برخی رویکردها بهسرعت تغییر نمیکند، تأثیرگذاری تغییر رویکردها زمانبر است و اجرای همه برنامههای تحولی که در دست اقدام داریم نیز نیازمند فرصت است، اما این مسئولیت ما را در حمایت از تولید کم نمیکند و با فرآیندهای اصلاحی و تحولی به سمت بهبود امور درحرکت هستیم.
وی همچنین در خصوص حمایت از تولید داخل در شرایط پس از تحریم، اعلام کرد: با رفع تحریمها محوریت حمایت از تولید داخلی همچنان تداوم دارد و پس از رفع تحریمها نیز مانند گذشته به سمت واردات بیرویه نخواهیم رفت.