تیتر خبرهای روز :

تبلیغات

یادداشت

کد خبر : 39127 تاریخ انتشار : 21 مهر 1398

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی آبان و خرمشهر گفت: سالیانه تا ۱۵۰ میلیون دلار امکان گردش اقتصادی در بازار آبادان و خرمشهر وجود دارد.

به گزارش  صدای پول از ایبِنا، اسماعیل زمانی در یک نشست خبری با اشاره به برگزاری مراسم اربعین حسینی، گفت: طی چند سال اخیر که راهپیمایی اربعین سازماندهی شد، مرز اروند به عنوان بزرگترین بخش خروجی زائران فعالیت کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهارداشت: مرز شلمچه در حال حاضر به عنوان بهترین مرز خروجی اربعین شناخته می شود. در این بخش ها فعالیت های فراوانی صورت گرفته و زیرساخت هایی ایجاد شده است. بیشتر امکاناتی که لازم بوده از سوی سازمان های دولتی بوده و بخش زیادی از کار نیز توسط مردم انجام می شود.

وی مرز شلمچه را مرز اصلی خروجی زوار خارجی برشمرد و افزود: تاکنون ۵۰ هزار زایر خارجی و ۶۵۰ هزار زائر داخلی از این مرز تردد کرده اند و پیش بینی می شود به یک میلیون نفر جابجایی در ایام اربعین برسیم. زمانی تصریح کرد: خدمات فراوانی در بخش های درمانی و جابجایی و حمل و نقل باید صورت پذیرد و همچنین تامین آب و غذا نیز انجام می شود.

وی افزود: مشکلات خدمات رسانی در بخش عراق را داشتیم که طبق آخرین اطلاعات شرایط نرمال شده است. انتقال هوایی مجروحان را به شیراز در شب گذشته انجام دادیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند تاکید کرد: امسال خروج زائران برای مراسم اربعین چند برابر سال های گذشته شد و این موضوع برخی اشکالات در خدمات رسانی ایجاد کرد. زمانی درباره فعالیت های اقتصادی منطقه آزاد اروند بیان داشت: در دوره جنگ زیرساخت های آبادان و خرمشهر آسیب دید و نفت و بنادر در این منطقه دچار مشکل شدند. در دوران بازسازی موفقیتی در ایجاد توسعه در این شهرها حاصل نشد و پس از آن منطقه آزاد در این شهرها ایجاد شد.

وی خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید جغرافیای منطقه آزاد اروند وسیع تر شد و البته برخی مشکلات نیز وجود داشت و به تدریج قوانین منطقه آزاد مانند معافیت مالیاتی در این بخش ها اعمال شد.

زمانی افزود: معافیت گمرکی و تامین مواداولیه نیز از جمله مزایای دیگر در این بخش است. معافیت تردد اتباع خارجی در منطقه آزاد از سال ۹۶ عملیاتی شده است و در سال ۹۶ و ۹۷ حدود یک میلیون گردشگر خارجی وارد منطقه شدند و از این طریق حدود ۱۰ هزار اشتغال ایجاد شد.

مدیرعامل سازمان متطقه آزاد اروند گفت: سالیانه تا ۱۵۰ میلیون دلار امکان گردش اقتصادی در بازار آبادان و خرمشهر وجود دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل افت ارزش برابری ریال، نوعی سوبسید به گردشگران خارجی داده می شود و البته دولت در برخی بخش ها نظارت هایی دارد. زمانی درباره سرمایه گذاری ها در متطقه اروند به ۱۱ راهبرد اشاره کرد و افزود: تلاش کردیم با رویکرد صادراتی صنایعی مانند فولاد در منطقه ایجاد شود و همچنین صنایع انرژی بر و آب بر را به دلیل مزیت منطقه ای توسعه دادیم. دو کارخانه فولاد را در منطقه خواهیم داشت که تا ۵ میلیون تن ظرفیت تولید ایجاد می شود. روزانه ۶۰۰ مگاوات برق تولیدی منطقه به عراق صادر می شود. چند طرح بزرگ پتروشیمی خصولتی و خصوصی را در منطقه داریم و پالایشگاه های کوچک را نیز داریم. شیمی شهر در منطقه اروند دایر خواهد شد و صنایع بالادستی پتروشیمی را نیز خواهیم داشت.

وی به سرمایه گذاری های خارجی در منطقه اروند اشاره کرد و بیان داشت: رویکرد منطقه صادراتی است و در پایانه شلمچه ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده ایکس ری کامیونی و سواری را ایجاد کردیم. اینها زیرساخت های صادراتی است که دنبال شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند به صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری منطقه در سال اشاره کرد و گفت: فاز دو پالایشگاه آبادان در دست ساخت است و تا دو سال آینده به بهره برداری می رسد.

Twitter Google+ Facebook
330 views
نظرات

لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید

نام :
ایمیل :
نظر :

آخرین اخبار
پربازدید ها
مهمترین ها